Sankat Mochan Hanuman Ashtak Lyrics – Hariharan
बाल समय रवी भक्षी लियो तब
तीनहु लोक भयो अंधियारों
ताही सो त्रास भयो जग को
यह संकट काहू सों जात ना टारो
देवन आणि करी बिनती तब
छांड़ी दियो रवि कष्ट निवारों
को नहीं जानत है जग में कपि
संकट मोचन नाम तिहारो
संकट मोचन नाम तिहारो
बाली की त्रास कपीस बसै गिरि
जात महाप्रभु पंथ निहारो
चौंकी महामुनि साप दियो तब
चाहिए कौन बिचार बिचारौ
के द्वीज रूप लिवाय महाप्रभु
सो तुम दास के सोक निवारों
को नहीं जानत है जग मे कपि
संकट मोचन नाम तिहारो
संकट मोचन नाम तिहारो
अंगद के संग लेन गए सीय
खोज कपिस यह बैन उचारो
जीवत न बचिहौ हम सो जूं
बिना सुधि लाए ईहाँ पगु धारो
हरी थके तट सिंधु सबै तब
लाय सिया सुधि प्रान उबारो
को नहीं जानत है जग में कपि
संकट मोचन नाम तिहारो
संकट मोचन नाम तिहारो
रावण त्रास दई सीय को सब
रक्षसी सों कही सोक निवारों
ताही समय हनुमान महाप्रभु
जाय महा रजनीचर मारो
दै प्रभु मुद्रिका सोक निवारों
को नहीं जानत है जग में कपि
संकट मोचन नाम तिहारो
संकट मोचन नाम तिहारो
बान लाग्यो उर लछिमन के तब
प्राण तजे सूत रावण मारो
लै गृह वैध सुषेण समेत
तबै गिरि द्रोण सु बीर उपारो
आनी सजीवन हाथ दई तब
लछिमन के तुम प्राण उबारो
को नहीं जानत है जग में कपि
संकट मोचन नाम तिहारो
संकट मोचन नाम तिहारो
रावण युद्ध अजान कियो तब
नाग की फांस सबै सिर डारों
श्री रघुनाथ समेत सबै दल
मोह भयो यह संकट भारो
आनी खगेस तबै हनुमान जु
बंधन काटी सूत्रास निवारों
को नहीं जानत है जग में कपि
संकट मोचन नाम तिहारो
संकट मोचन नाम तिहारो
बंधु समेत जबै अहिरावण
लै रघुनाथ पाताल सिधारो
देविही पूजी भली विधि सो बली
देऊ सबै मिली मंत्र विचारो
जाय सहाय भयो तब ही
अहिरावण सैन्य समेत संहारो
को नहीं जानत है जग में कपि
संकट मोचन नाम तिहारो
संकट मोचन नाम तिहारो
काज किए बड़ देवन के तूम
वीर महाप्रभु देखी बिचारो
कौन सो संकट मोर गरीब को
जो तुमसो नहीं जात है तारो
बेगी हरो हनुमान महाप्रभु
जो कुछू संकट होय हमारो
को नहीं जानत है जग में कपि
संकट मोचन नाम तिहारो
संकट मोचन नाम तिहारो
संकट मोचन नाम तिहारो
संकट मोचन नाम तिहारो.
Baal samay ravi bhakshi liyo tab
Teenahu lok bhayo andhiyaaro
Taahi so traas bhayo jag ko
Yeh sankat kaahu so jaat na taaro
Devan aani kari bintee tab
Chaandhi diyo ravi kasht niwaaro
Ko nahin jaanat hai jag mein kapi
Sankat mochan naam tihaaro
Sankat mochan naam tihaaro
Baali ki traas kapees basai giri
Jaat mahaprabhu panth nihaaro
Chownki mahamuni saap diyo tab
Chahiye kaun bichaar bichaaro
Ke dwij roop livaay mahaprabhu
So tum daas ke sok niwaaro
Ko nahin jaanat hai jag mein kapi
Sankat mochan naam tihaaro
Sankat mochan naam tihaaro
Angad ke sang len gaye siya
Khoj kapees yeh bain uchaaro
Jeevat na bachinhau hum so ju
Bina sudhi laaye ehaan pagu dhaaro
Heri thake tat sindhu sabaei tab
Laay siya sudhi praan ubaaro
Ko nahin jaanat hai jag mein kapi
Sankat mochan naam tihaaro
Sankat mochan naam tihaaro
Raavan traas daee siya ko sab
Raakshasi so kahi sok nivaaro
Taahi samay hanuman mahaprabhu
Jaay mahaa rajneechar maaro
Chaahat siya asok so aagi su
Dai prabhu mudrika sok nivaaro
Ko nahin jaanat hai jag mein kapi
Sankat mochan naam tihaaro
Sankat mochan naam tihaaro
Baan lagyo ur lakshiman ke tab
Praan taje sut raavan maaro
Lai grih vaidhya sushen samet
Tabei giri dron su beer upaaro
Aani sajeewan hath daee tab
Lakshiman ke tum praan ubaaro
Ko nahin jaanat hai jag mein kapi
Sankat mochan naam tihaaro
Sankat mochan naam tihaaro
Raavan yuddh ajaan kiyo tab
Naag ki phaans sabei sir daaro
Shree raghunath samet sabei dal
Moh bhayo yeh sankat bhaaro
Aani khages tabei hanuman ju
Bandhan kaati sutraas nivaaro
Ko nahin jaanat hai jag mein kapi
Sankat mochan naam tihaaro
Sankat mochan naam tihaaro
Bandhu samet jabei ahiravan
Lai raghunath paatal sidhaaro
Devihin puji bhali vidhi so bali
Deu sabei mili mantra vichaaro
Ahiravan sainya samet sanhaaro
Ko nahin jaanat hai jag mein kapi
Sankat mochan naam tihaaro
Sankat mochan naam tihaaro
Kaaj kiye bad devan ke tum
Veer mahaprabhu dekhi bichaaro
Kaun so sankat mor gareeb ko
Jo tumso nahin jaat hai taaro
Begi haro hanuman mahaprabhu
Jo kuchhu sankat hoy hamaaro
Ko nahin jaanat hai jag mein kapi
Sankat mochan naam tihaaro
Sankat mochan naam tihaaro
Sankat mochan naam tihaaro
Sankat mochan naam tihaaro